Міжнародна науково-практична конференція «Актуальні питання підготовки дисертацій в умовах воєнного стану»

https://cuesc.org.ua/novini/vidbulasya-mizhnarodna-naukovo-praktichna-konferentsiya-aktualni-pitannya-pidgotovki-disertatsij-v-umovah-voyennogo-stanu/

https://my.rv.ua/hotnews/naukovczi-z-usih-kutochkiv-ukrayiny-zibralys-u-rivnomu-obgovoryty-stan-naukovyh-doslidzhen-pid-chas-vijny/

 

30 вересня у м. Рівне відбулася міжнародна науково-практична конференція «Актуальні питання підготовки дисертацій в умовах воєнного стану», що була организована Науково-дослідним інститутом публічного права спільно з Центром українсько-європейського наукового співробітництва.

Участь у науковому заході прийняло понад 100 науковців з 43 вищих навчальних закладів України, Польщі, Чехії, Молдови, Словаччини та Франції; понад 45 науковців, які представляли 30 навчальних закладів, особисто прибули до столиці Полісся для участі у конференції.

У конференції прийняв участь  та виступив з доповіддю директор Інституту права Приватного  вищого навчального закладу «Донецький університет економіки та права» доктор юридичних наук, професор, заслужений юрист України, академік Національної академії вищої освіти України Андрій Володимирович Головач.

Доповіді учасників наукового заходу супроводжувалась жвавою дискусією. Науковці порівнювали стан науки у регіонах, які вони представляють та знаходили спільні вектори подальшої співпраці.

У межах заходу було розкрито проблемні питання академічної відповідальності закладів вищої освіти, специфіку формування тематики наукового дослідження та наукової школи в умовах воєнного стану, актуальні питання самоплагіату в дисертаціях тощо.